CDR-Forlag

"Muren" - At vokse op bag Jerntæppet - Af Peter Sis

Placering:
"Muren" - At vokse op bag Jerntæppet - Af Peter Sis

Det er en meget vigtig billedbog, hvor Sís smukt og drømmende fortæller om sin opvækst øst for jerntæppet. Han fortæller/tegner om alle de kommunistiske symboler og obligatoriske medlemskaber af Pionererne og Kommunistisk Ungdom. Han lærer at mene de rigtige ting og bliver sågar også opfordret til at angive sine forældre, hvis de skulle komme til at gøre noget forkert i henhold til styret. ....

Det er en interessant erindringsbilledbog, fornem grafisk kunst, filigranarbejde af fornemmeste karat. Den er fuld af poesi, men den handler også om overvågning, undertrykkelse og brutalitet. Den er helt på højde - ja, mere end det! - med samme forfatters/illustrators "Livets træ" (2008), der handlede om Charles Darwins liv. "Muren" vil være indlysende at bruge i dansk- og historieundervisningen fra øverste del af mellemtrinnet og opefter. Hvor er det godt, at sådanne bøger udkommer i Dronningeriget!

Bent Rasmussen i Folkeskolen

Muren. At vokse op bag Jerntæppet er et vigtigt og personligt vidnesbyrd om et samfund, hvor overvågning, undertrykkelse og brutalitet var normale myndighedsmetoder indtil for bare tyve år siden.

Klaus Rothstein i Weekendavisen

Illustreret, 44 sider, indbundet

Find andre bøger i samme kategori:


Pris: 199,00 DKK
Inkl. 25 % moms plus forsendelse
Antal: 

Kommentarer

Cookies