Anmeldelse:
"Kærlighed ved første klik" Af Palle Petersen

»... drengen gennemgår en dannelsesproces både på og uden for nettet, således at livet ikke blot forbliver en virtuel begivenhed inde i cyberspace, men også indbefatter en rigtig levende pige, der siger "Jeg elsker dig" – helt uden forkortelser.

Der er mange ungdomsbøger, der fortæller om kærlighed og ung lykke. Dette er endnu en af dem, men det fortælles i et underholdende (men meget tidsafhængigt) sprog.

Om et par år vil man sikkert krumme tæer over den slang, der optræder, men lige her i 2006 er det en bog, der ifølge min læser-undersøgelsesgruppe (to teenagere på 14 og 15 år) er helt OK for de 13 -15-årige.

Pigen, der er målet for hovedpersonens kærlighed, går på efterskole i Skovlunde. Så kan det jo ikke blive mere vedkommende.

Den kan anbefales til drenge, der hellere sidder i computerrummet end i opholdsstuen. Måske kan de lære nogle tricks, der giver dem en større social kompetence. Måske bliver de bare ramt af hoved-personens liv og tanker. Begge dele kan jo motivere til fortsat læsning – af andre og mere komplekse bøger.«

Bodil Christensen i "Efterskolen"


»Historien er ikke ny, det er historien om udvikling fra dreng til ung mand og mødet med den første kærlighed og sex. Men den er fortalt på ny i et friskt sprog, og rammen er genkendelig for mange unge - møder i chatrooms er dagligdag, og net, sms og mobil er de unges medier.

Til selvstændig læsning i aldersgruppen fra 12-16 år. Også drengene kan være med - det er deres univers, der bliver beskrevet, og pigerne kan få et lærerigt indblik i, hvordan fyrene tænker.«

Fra "Folkeskolens" anmeldelse


»Med afvæbnende selvironi fortæller en ung fyr på 15 om sig selv og alle sine kærlighedskvaler. Romanen er formet som hans egen webside og skrevet i et moderne netslang.

Unge af begge køn fra ca. 12 år vil elske bogen, der rammer lige ned i deres egen verden. Fyrene vil kunne genkende meget fra sig selv, og pigerne vil få et godt indblik i fyrenes verden. Det er en morsom, til tider rørende og meget underholdende historie om en sød, almindelig fyr, der først lige er begyndt at interessere sig for piger.

I klassen er han stemplet som en håbløs computernørd, og det er da også i cyberspace, han vover de første indledende øvelser i dating. ...«

Fra DBC's lektørudtalelse


» ... Det giver selvfølgelig problemer, når man er en temmelig nørdet ung knøs på 16, der har pyntet på sin profil for at lokke pigerne til sig. 80 pct. af de unge prøver at date via chatsites og datingsider, så Palle Petersen rammer bestemt helt rigtigt med sin roman, der har form som en weblog eller en slags dagbog på nettet.

Bogen har ikke ret meget tilfælles med den populære Kærlighed ved først hik fra 1982 af Dennis Jürgensen, men sammenholdes disse er det forbløffende, hvor mange tabuer der er faldet bort de sidste 24 år.

Petersens bog rammer, ganske som Jürgensens gjorde dengang, tidsånden helt i plet, og vil sikkert få masser af læsere.«

Damien Argimbau i Weekendavisen


» ... Der opstår ret morsomme situationer, når han skal forberede sig til real dates. Det går op for ham, at virkeligheden er uden for skærmen, og at følelser, fornemmelser og fysisk nærkontakt er mere tiltrækkende.

Man er med fra starten, det er nærværende og levende med det specielle sprog og de mange tegn på nettet.

De fleste unge vil kunne nikke genkendende til de akavede situationer fra puberteten. Andre vil føle sig enormt normale ved at læse om den udvikling, de lige er midt i.

Det er nutidigt og aktuelt, og så er det hele tiden en skøn selvironisk undertone, som vil gøre denne bog til en absolut bestseller! ... «

Hanne Korsby i Skolebiblioteket nr. 3, 2006


» ... Det er en livlig, morsom og tankevækkende bog, som også kan interessere forældre, der savner et kursus i, hvad der egentlig foregår derude.

Gameboy22 afholder et katastrofalt party, og endelig lykkes det ham at score. Han bliver nærmest spist af Lolli-pop. Og måske er det herfra, inspirationen kommer til at fortælle sandheden derude. Under dæknavnet Pindsvinet finder drengen Vipstjerten, som viser sig at have været der hele tiden.

Nørderne regerer
Palle Petersen slækker ikke på moral og morale, selv om hastigheden på nettet er svimlende. Gameboy22 har et godt øje for samfundets skæve vinkler og egne bristede drømme. Snusfornuft og smålige tanker blander sig med røde ører og løftet diller. ... «

Steffen Larsen i Politiken