"Usynlige mennesker" af Qaali Ibrahin Schmidt Sørensen

Bedømmelse:
Pris: 198,00 DKK
Inkl. 25 % moms plus forsendelse
Mængde:

Somalia findes ikke, for den stat, der hed sådan, er gået i opløsning, men somaliere findes der mange af. En af dem er Qaali Schmidt-Sørensen.

Hun ved, at somaliere er stolte mennesker, der lever i en kultur med stærke traditioner.

Dem holder mange af somalierne fast ved, for så længe de gør det, ved de, hvem de er, og hvor de kommer fra. Verden forandrer sig imidlertid, og mange unge somaliske mænd og kvinder forsøger at tilpasse sig den moderne tid, men når de gør det, bliver de ofte mødt med hård modstand fra forældre, slægtninge og klanledere, der er bange for, at deres kultur og identitet vil gå under, ligesom staten Somalia gjorde det.

De gør derfor, hvad de kan for at holde de unge fast i den somaliske kultur, selv om den er så svækket, at den må bruge tvang for at holde de unge fast i den. I deres despration sender de traditionsbevidste somaliere også deres børn og unge på opdragelsesrejser til det hjemland, der er gået i opløsning som stat, og som nu kun findes som førmoderne områder, hvor stammer og klaner hersker.

Resultaterne er ofte fortvivlelse, identitetsforvirring, flugt og hjemløshed. Det er temaer, der går igen i Qaalis fortællinger om somaliere, hun har mødt på rejser i USA, Canada, Holland og de skandinaviske lande.

Hun er selv somalier og kender til de problemer, der opstår i mødet mellem tradition og modernitet. Som somalier kan hun også få sine landsmænd til at fortælle deres historier, så man tror på dem.

fra Egon Clausens forord

Find andre bøger i samme kategori:

Kommentarer