CDR-Forlag

"Sår på sjælen, sprækker i sindet" – om unge og psykisk sygdom. Af Malene Grøndahl og Tania Kejser

Placering:
"Sår på sjælen, sprækker i sindet" – om unge og psykisk sygdom. Af Malene Grøndahl og Tania Kejser

Gennemillustreret interviewbog for folkeskolens ældste klasser, gymnasiet og ungdomsuddannelserne..

Hver tiende bliver pyskisk syg.

Omkring hver tiende dansker lider af en psykisk sygdom. Og næsten alle vil i løbet af deres liv opleve enten venner eller familiemedlemmer, der bliver psykisk syge. Alligevel er det ikke noget, vi taler meget om. Nogle holder det endda hemmeligt, at de har været psykisk syge, eller at de har en psykisk syg i familien.

Der er mange myter om psykisk sygdom, og der er megen frygt.
Specielt i ungdomsårene kredser mange om emnet: Er jeg normal? Hvordan kan jeg vide, at jeg ikke er sindssyg?

Denne bog prøver at aftaburisere emnet. Ved at fortælle om hvad, psykisk sygdom er, gennem unges personlige beretninger om at have en psykisk sygdom og om, hvordan de og deres omgivelser har tacklet den.

Størstedelen af de psykisk syge, der har været i behandling, er meget afklarede om deres sygdom og kan fortælle om den. Her i bogen møder vi unge, der lider af forskellige psykiske sygdomme og har mod til at være åbne omkring deres sygdom.
Sammen med de unges beretninger har vi en række eksperters forklaringer. Her skrevet i et sprog, så også læseren uden faglige forudsætninger kan være med.

Bogen fokuserer på de psykiske sygdomme, der er mest udbredte blandt unge. Det er depression, skizofreni, tvangshandlinger, tvangstanker, angst og spiseforstyrrelser.

Illustreret, 192 sider

Find andre bøger i samme kategori:


Pris: 198,00 DKK
Inkl. 25 % moms plus forsendelse
Antal: 

Kommentarer

Cookies